Help je leden (verplichte) energiebesparing realiseren

Wil je inschrijven?

De bijeenkomst is van 10.00 tot 12.00 uur op woensdag 20 november en is kosteloos toegankelijk. Wel even aanmelden via dit formulier a.u.b.

Meer informatie

Feit: Een (flink) aantal van je leden heeft een wettelijke plicht tot energiebesparing, voortkomend uit de Wet Milieubeheer. Die wet legt per bedrijfstak/sector een hele lijst maatregelen op. Deze maatregelen kosten je leden veel tijd en geld. En voor bedrijven zonder verplichting zijn er nu ook besparingsmogelijkheden.

Oplossing: Verenigingen kunnen hun leden helpen dit verstandig aan te pakken door kosteloos in te haken op het Milieubeheer Programma van MKB-Nederland. Bedrijven worden goed geholpen en hoeven minder te investeren in milieumaatregelen, de uitgaven aan energiebesparing verdienen zich soms al heel snel terug en de vereniging laat de meerwaarde van het lidmaatschap zien.

Hoe werkt dit?
Verenigingen komen naar de informatiebijeenkomst op woensdag 20 november van 10.00 – 12.00 uur bij Aristo Utrecht, Brennerbaan 150. Aristo Utrecht ligt naast het NS Station Utrecht Lunetten.

Programma:
• Presentatie van het online programma voor realisatie van (verplichte) energiebesparing
• Mogelijkheden om je leden € 10.000,00 of meer te laten besparen
• Co-creatie als antwoord op toekomstige nieuwe milieuregels
• Samenwerking met Omgevingsdiensten bij controle op energiebesparing
• Bevordering van verduurzaming van alle mkb-bedrijven

Laat je goed informeren welke verplichtingen er voor de leden zijn, hoe ook jouw vereniging de leden daar kosteloos op een effectieve wijze bij kan ondersteunen en hoe investeringen zichzelf in korte tijd kunnen terugverdienen. Milieubeheer Programma is een initiatief van MKB-Nederland in samenwerking met IVBB (Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen). Het raakt met name MKB-bedrijven, maar ook organisaties die in een (iets groter) kantoorpand zitten, een bedrijfshal hebben en sportclubs met veel energieverbruik (vanwege bijvoorbeeld verlichting). Er vallen ongeveer 100.000 bedrijven en organisaties onder deze wet dus kijk even goed hoe het je leden raakt. Heb je vragen? Bel even met Frank Koreman, Partnermanager Verenigingen 06- 3439 5651.

Bespaar 10 duizenden euro’s

Altijd grip op je planning

Vind direct goede leveranciers

Begrijpelijke inhoud & advies